Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No:81/A Şişli / İSTANBUL +90 (850) 832 0 333 info@poliset.com.tr

3D Yazıcı Nedir, Ne İşe Yarar?

Sanal ortamda tasarlanmış 3 boyutlu nesneleri katı formda somut nesnelere dönüştüren makinelere 3 boyutlu yazıcı denir. 3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyduğunuz bir aparat basabilir, 3D tarayıcı ile taradığınız bir cismin çıktısını alabilir, çizdiğiniz bir tasarımı prototipleyebilir, hatta kendi ürününüzü oluşturabilirsiniz. Kısacası 3 boyutlu yazıcılar ile dilediğiniz her şeyi basabilirsiniz.

3D Yazıcı Tarihi

İlk 3D yazıcı teknolojisi Charless Hull tarafından 1984 yılında ortaya çıkmıştır. 1986 yılında 3D Systems adlı ilk 3D yazıcı şirketinin kurulmasıyla yeni bir sektör doğmuştur. 90’lı yıllarda bu teknoloji hızla ilerlemiş, Amerika’da ilk renkli baskı alınmıştır. 2005 yılında başlayan ve 2007 yılında ilk açık kaynak kodlu, kendi parçalarını dahil prototipleyebilen yazıcıları çıkaran RepRap projesi ile 3D yazıcılar evlerimize kadar ulaşmıştır. Bu girişimin amacı maliyeti azaltarak kullanımı yaygınlaştırmaktı ve günümüzde ne kadar büyük bir başarıya ulaştığını görebiliyoruz.

 

3D Yazıcılar Nasıl Çalışır ?

3D yazıcılar, katmanlı imalat (Additive Manufacturing) diye nitelendirilen bir üretim yöntemi ile çalışırlar. Baskı için birçok hammadde kullanılsa da genellikle filament diye nitelendirilen termo plastik materyaller kullanılır.

3D yazıcıların çalışabilmeleri için 3boyutlu modele, tasarıma ihtiyacı vardır. Bilgisayar ortamında AutoCAD, Solidworks, 3DsMax gibi bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) programı ile tasarlanmış çizimler veya 3 boyutlu tarayıcı ile taranmış olan nesneler ‘.stl’ uzantısında dışa aktarılırlar. 3D yazıcı ‘.stl’ uzantısındaki dosyayı algılar ve baskı işlemini gerçekleştirir.

Çalışma prensibinin biraz daha detayına inmek istiyorum. Baskı işlemine başlamadan önce yazıcının ucunda ‘nozzle’ diye adlandırılan kafa bölgesinin belirli bir sıcaklığa gelmesi gerekmektedir. Çünkü 3D baskı işlemi eriyen filamentin katman katman ve üst üste serilmesiyle gerçekleşir. Filamentin düzgün bir şekilde yayılabilmesi için de kafa noktasından çıkartken yüksek sıcaklıkta erimesi gerekir. Kafa noktasından eriyerek çıkan filament yüzeyde yayılır yayılmaz donar ve katı formuna geçer. Tüm katmanlar tamamlandıktan sonra model tamamen katı formda hazır hale gelir.

P O L İ S E T & Ç Ö Z Ü M L E R İ M İ Z

POLİSET Sizlere hizmetleriniz konusunda hızlı çözümler üretir.

Geniş Ürün Yelpazesi


POLİSET İç ve dış mekan reklam malzemeleri, fotokopi sarf malzemeleri, geniş format makine mürekkepleri ve transfer baskı kağıtları ile değerli iş ortaklarına en geniş ürün yelpazesini sunmayı hedefler. Bizler bu tür ihtiyaçların tümünde arayabilir bilgi alabilirsiniz.

Uygun Fiyatlar


POLİSET olarak bizler yurt dışında yakın işbirliği içerisinde olduğumuz Amerika, Avrupa, Japonya ve Çin’deki en önemli üreticiler ile işbirliği yaparak siz müşterilerimize en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla tedarik etmeyi kendine ilke edinmiştir.

Hızlı Ürün Servisi

 

POLİSET olarak bizler yüksek donanımlı lojistik ağı ile müşterilerine ürünleri her zaman en hızlı şekilde ulaştırmayı garanti etmektedir. İşinizin önemi bizim için de önemlidir. Müşterileriniz hassasiyeti bizim içinde önemlidir.

%100 Müşteri Memnuniyeti


Kaliteyi her zaman en ön planda tutan POLİSET müşterilerine her zaman en iyi ve en kaliteli ürünleri sunmayı hedeflemiştir. Tedarik sürecinde ürünlerin temininde işinizin konfor için hızlı tedarikin çok önemli olduğunun bilincindeyiz.

Image
1880 yılında kurulan Levi Grubu’nun iştiraki olarak 1991 yılında faaliyete geçen Poliset Anonim Şirketi 27 yıldır...

Adres

Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No:81/A  34387 Mecidiyeköy / Şişli / İSTANBUL

E-Mail

info@poliset.com.tr

POLİSET Linkler

POLİSET Bilgi Portalı

POLİSET Haberler

Bizden Haber almak için lütfen kısa formu doldurunuz.

BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİN

GÜVENLİ ÖDEME NOKTASI

Image

POLİSET SATIŞ ve LOJİSTİK ŞUBE OFİS

Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No:81/A  34387 Mecidiyeköy / Şişli / İSTANBUL

Telefon:   +90 (850) 832 0 333