Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No:81/A Şişli / İSTANBUL +90 (850) 832 0 333 info@poliset.com.tr

3D Yazıcı Çeşitleri Nelerdir ?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan bazı yazıcı tiplerinden bahsedeceğim. 3D yazıcı teknolojisi yazının da başında bahsettiğim gibi “Katmanlı İmalat” tekniğine sahiptir. Yani tüm yazıcılar baskılarını katmanlar halinde çıkartıyorlar. Baskının katmanlaştırılmasının da farklı teknikleri var ve bu teknikler 3D yazıcıların çeşitlere ayrılmasına sebep oluyor. Endüstriyel 3D yazıcılar ile ev tipi 3D yazıcılar arasındaki farklar da burada ortaya çıkıyor. Gelin 3D yazıcıları çeşitlere ayıran bu teknikleri inceleyelim.

Stereolithography (SLA) Teknolojisi

3D yazıcı teknolojisindeki en eski teknik olsa da günümüzde hala kullanılmakta SLA tekniği. SLA teknolojisine sahip 3D yazıcılarda akışkan foto polimer (özel bir plastik çeşidi) hammaddeler işlenerek katı forma dönüşüyor ve baskı elde ediliyor. Hammadde yarı akışkan forma gelecek şekilde eritildikten sonra katman oluşuyor. Oluşan katmanlar bilgisayar kontrollü ultraviyole ışınlar ile bütün bir yapıya dönüşüyorlar. Her bir katman için bu işlem tekrar ediliyor ve baskının sonunda 3D katı bir model ortaya çıkıyor. İşlemler hızlı gerçekleşir ve detaylı, titiz baskılar elde edilir.
Image
Image
Image

3D Yazıcı Teknolojileri


Digital Light Processing (DLP) Teknolojisi

DLP (Dijital Işık İşleme) tekniği SLA ile birçok ortak noktaya sahiptir. 2 teknikte de baskılar, akışkan polimerler ile gerçekleşir ve ikisi de baskıyı işlerken ışıktan faydalanırlar. Bu akışkan polimelerler, reçine diye de tabir edilebilir. SLA ışığı lazer ile sağlar, DLP tekniği ise özel bir projektör ile. DLP tekniği fazlasıyla hızlı işler ve SLA tekniğindeki gibi temiz ve detaylı baskılar elde edilir.


Fused Deposition Modelling (FDM) Teknolojisi

FDM (Birleştirmeli Yığma ile Modelleme) masaüstü 3D baskıda en yaygın kullanıma sahip tekniktir. İşleme başlamadan önce yazıcıya bir 3D model verisi girilir. Bilgisayar destekli bu tasarım verisini yazıcı okur ve işlem başlar. Termo plastik malzeme yazıcının extruder diye adlandırılan bölgesinde ısıtılarak erimiş plastik olarak X ve Y koordinatlarında basılır. Tabanın en altından başlayarak Z koordinatı boyunca katmanlar serilir. Serilen katmanlar birleşerek katı formda bir model elde edilir.


Selective Laser Sintering (SLS) Teknolojisi

SLS (Seçici Lazer Sinterleme) tekniğinde SLA’de olduğu gibi işlem bir lazer ile yapılır. SLA ile aralarındaki önemli fark, SLS tekniğinde hammadde olarak akışkan yerine toz malzeme kullanır. Bu malzemelere naylon, cam, seramik, alüminyum gibi örnekler verilebilir. Bu teknik yaygın olarak endüstride ürün geliştirmede ve hızlı prototiplemede kullanılır.
Not: Sinterlemek, katılaştırmak anlamına gelmektedir.

SLM (Selective Laser Melting) Teknolojisi

SLM (Seçici Lazer Eritme) tekniği birçok yerde SLS tekniği olarak addediliyor. Bu teknikte toz metaller yüksek güçte bir lazer ile 3D baskı haline getiriliyor. Bu teknoloji havacılık ve medikal sektörlerinde kullanılmaktadır. Alüminyum, paslanmaz çelik ve titanyum gibi malzemeler kullanılabilir

Electron Beam Melting (EBM) Teknolojisi
 
EBM 3D Yazıcı Çalışma Prensibi
EBM (Elektron Hüzme Eritmesi) tekniği, toz taban füzyonu konusunda SLM tekniğine çok benziyor fakat iki tekniği birbirinden ayıran en önemli nokta kullanılan güç kaynakları. EBM teknolojisinde güç kaynağı olarak bir vakumun içindeki elektron demeti kullanılır ve çok yüksek sıcaklıklarda işlem yapar. Bunun haricinde SLM ile çalışma prensibi neredeyse aynıdır. EBM teknolojisinde de hammadde olarak metal kullanılır.

Laminated Object Manufacturing (LOM) Teknolojisi

LOM (Katmanlı Mal İmalatı) tekniğinde ısı ve basınç yardımıyla üst üste birleştirilmiş kağıt, plastik veya metal laminatlardan oluşan hammaddeler kullanılır. Hammadde ısı ve basınç ile eritilir, bilgisayar kontrollü bir bıçak veya lazer ile kesilerek şekillendirililir. Hızlı prototipleme imkanı sağlar.

P O L İ S E T & Ç Ö Z Ü M L E R İ M İ Z

POLİSET Sizlere hizmetleriniz konusunda hızlı çözümler üretir.

Geniş Ürün Yelpazesi


POLİSET İç ve dış mekan reklam malzemeleri, fotokopi sarf malzemeleri, geniş format makine mürekkepleri ve transfer baskı kağıtları ile değerli iş ortaklarına en geniş ürün yelpazesini sunmayı hedefler. Bizler bu tür ihtiyaçların tümünde arayabilir bilgi alabilirsiniz.

Uygun Fiyatlar


POLİSET olarak bizler yurt dışında yakın işbirliği içerisinde olduğumuz Amerika, Avrupa, Japonya ve Çin’deki en önemli üreticiler ile işbirliği yaparak siz müşterilerimize en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla tedarik etmeyi kendine ilke edinmiştir.

Hızlı Ürün Servisi

 

POLİSET olarak bizler yüksek donanımlı lojistik ağı ile müşterilerine ürünleri her zaman en hızlı şekilde ulaştırmayı garanti etmektedir. İşinizin önemi bizim için de önemlidir. Müşterileriniz hassasiyeti bizim içinde önemlidir.

%100 Müşteri Memnuniyeti


Kaliteyi her zaman en ön planda tutan POLİSET müşterilerine her zaman en iyi ve en kaliteli ürünleri sunmayı hedeflemiştir. Tedarik sürecinde ürünlerin temininde işinizin konfor için hızlı tedarikin çok önemli olduğunun bilincindeyiz.

Image
1880 yılında kurulan Levi Grubu’nun iştiraki olarak 1991 yılında faaliyete geçen Poliset Anonim Şirketi 27 yıldır...

Adres

Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No:81/A  34387 Mecidiyeköy / Şişli / İSTANBUL

E-Mail

info@poliset.com.tr

POLİSET Linkler

POLİSET Bilgi Portalı

POLİSET Haberler

Bizden Haber almak için lütfen kısa formu doldurunuz.

BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİN

GÜVENLİ ÖDEME NOKTASI

Image

POLİSET SATIŞ ve LOJİSTİK ŞUBE OFİS

Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No:81/A  34387 Mecidiyeköy / Şişli / İSTANBUL

Telefon:   +90 (850) 832 0 333